Spinazie frittata’s
Frittata’s zijn de perfecte gezonde snack na je work-out of als tussendoortje op school of werk. Vol proteïne en nog lekker ook! Kan niet beter!
Ingrediënten voor 6 frittata’s:
- 2 uien, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 takje tijm
- 120g nieuwe aardappelen, gekookt en in stukjes gesneden
- 45g verse spinazieblaadjes
- 8 eieren
- 6 La Vache qui rit puntjes
- olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een muffintray in met olijfolie, boter of invet-spray.
- Verwarm olijfolie in een steelpan op een middelhoog vuur. Voeg de ui, de knoflook en de tijmblaadjes toe. Bak tot de ui zacht en bruin is.
- Voeg de aardappelen toe en roer door. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak het geheel op een laag vuur tot de spinazie gaar is.
- Breek de eieren in een grote kom en klop ze los. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Vul iedere muffinvorm voor 3/4e met de gebakken groenten.
- Giet het eimengsel er bovenop tot de muffinvorm bijna vol is. Roer de groenten en het geklutste ei voorzichtig door elkaar.
- Leg een La Vache qui rit puntje in iedere muffinvorm boven op het frittata-mengsel.
- Bak de frittata’s voor 10-15 minuten of totdat de muffins gerezen en mooi bruin zijn.
- Eet smakelijk!